Dalmacija i u ovom tjednu uglavnom stabilna

Anticiklonalni greben nad Jadranom polako slabi, a u tjednu pred nama ovaj dio kontinenta naći će se u polju srednjeg ili malo sniženog tlaka zraka. Glavnina sustava koji će se premještati sa zapada na istok uglavnom će zaobilaziti Dalmaciju i osjetiti će se tek kao prolazno povećanje naoblake ili kroz poneki izolirani pljusak ili neverin.

Danas i sutra pretežno vedro i vruće. Uz slabe vjetrove jugozapadnih i zapadnih smjerova temperature zraka će se kretati od 20 do 30°C.

U srijedu sustav koji će se svojom glavninom premještati sjevernije od Jadrana donijeti će porast naoblake pa će veći dio dana prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Danju će puhati maestral, a noću slaba bura. Biti će vruće uz temperature zraka od 20 do 31°C.

U četvrtak pretežno sunčano uz mogućnost za lokalne pljuskove u zaleđu. Vjetar i dalje slab zapadnih i jugozapadnih smjerova. Temperature zraka neznatno niže u odnosu na prethodne dane.

U petak i u dane vikenda pretežno sunčano vrijeme uz slabe vjetrove jugozapadnih i zapadnih smjerova. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com