Povratak ljetnog vremena uz tek rijetke nestabilnosti

Anticiklonalni greben sa zapada kontinenta nad Jadranom kratkotrajno slabi, a frontalni sustav koji se premješta na istok ide glavninom sjevernije. On ipak neće proći neopaženo pa će u noći zapuhati ponovno prolazno pojačana bura uz tek manji pad temperatura zraka u drugoj polovici tjedna. I dok će se u ovom tjednu zapad Europe naći na udaru toplinskog vala jugoistok kontinenta će biti pošteđenm uz temperature zraka koje će biti u prosjeku za doba godine.

Bura koja je u danima vikenda bila umjerena do umjereno jaka u noći je oslabila pa jutros uz slabe vjetrove promjenjivih smjerova prevladava pretežno vedro vrijeme. U nastavku dana oslabljeni frontalni poremećaj koji se približava sa zapada donijeti će postupni porast naoblake ali kiša se u Dalmaciji uglavnom ne očekuje. Ono šta je nezaobilazno kod ovih promjena je jačanje bura koja će u noći na utorak biti umjerena do umjereno jaka. Temperature zraka danas dosta visoke i kretati će se od 25 do 31°C.

Sutra do sredine dana djelomice sunčano vrijeme uz buru koja će tijekom jutra slabiti i od sredine dana okrenuti na slab, a na moru umjeren sjeverozapadnjak. U drugom dijelu dana i naoblake će biti sve manje pa će prevladavati pretežno vedro vrijeme uz temperature zraka od 25 do 32°C.

Stabilne vremenske prilike uz pretežno sunčano vrijeme i slabe dnevne vjetrove sa mora prevladavati će tijekom srijede i četvrtka. Temperature zraka će biti malo niže nego prethodnih dana i imati dnevni hod od 18 do 28°C.

Drugi dio petka donosi prolaznu mogućnost za lokalne nestabilnosti, a u danima vikenda ponovno stabilnije uz pretežno sunčano vrijeme. Uz buru tijekom subote i slabe vjetrove u nedjelju temperature zraka će biti bez veće promjene.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com