Za vikend stabilizacija uz pretežno sunčano i sve toplije vrijeme

Ciklona i pripadajući frontalni poremećaj koja je nakon izrazito vrućeg početka klimatološkog ljeta donijela nagli pad temperatura zraka i do 15 stupnjeva sporo odmiče na jugoistok, a sa sjeverozapada jača anticiklonalni greben.

Nakon pljuskovito-kišnog četvrtka u kojem je bilo i lokalno izraženijih grmljavinskih nestabilnosti zapuhala je umjereno jaka, na udare i jaka škura bura koja će od sredine dana postupno razvedravati nebo te navečer i u noći prolazno i pojačati. Temperature zraka su za doba godine ispod prosjeka te uz pojačan vjetar imaju izražen osjet hladnoće. Nakon jutrošnjih 18 maksimalne dnevne vrijednosti kretati će se do 26°C.

I u prvom dijelu subote nebo još može pokrivati raskinuta naoblaka, a zatim se očekuje pretežno vedro vrijeme. Umjerena do umjereno jaka bura od sredine dana će biti u slabljenju na umjerenu, a temperature zraka nakon prohladnog petka biti će u porastu i nakon jutarnjih 19 maksimalna dnevna dosegnuti će vrijedosti od 29°C.

Nedjelja će biti na većem dijelu područja vedra, a povećane dnevne naoblake može biti sredinom dana na jugu, odnosno na širem primoštenskom i rogozničkom području. Bura će uz obalu dodatno oslabiti i biti slaba do umjerena, a na moru će od sredine dana okrenuti na umjeren do umjereno jak sjeverozapadnjak. Temperature zraka će biti u daljnjem porastu i kretati će se od 21 do maksimalno dnevnih 32°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com