Tjedna prognoza: Promjenljivo uz lokalne neverine, za vikend stabilnije

Oslabljeni frontalni poremećaji premještaju se i dalje sjevernije od Jadrana pa za razliku od kontinentalnog dijela zemlje na jugu dominiraju stabilne vremenske prilike uz dosta visoke i srednje naoblake te vruće uz visoke temperature zraka koje za vrijeme dnevnih maksimalaca prelaze 30 i više stupnjeva.

Polje sniženog tlaka zraka zadržavati će se veći dio tjedna, točnije do petka kada se očekuje porast i stabilizacija vremenskih prilika. U takvim okolnostima nestabilno i promjenljivo vrijeme prevladavati će u prvom dijelu tjedna te osobito sredinom kada se očekuje premještanje frontalnog pormećaja.

Ponedjeljak i utorak donose stabilne vremenske prilike i pretežno sunčano vrijeme uz povremenu visoku naoblaku. Rijetki poslijepodnevni pljuskovi mogući su sredinom dana u zaleđu, a u noći sa utorka na srijedu i na dijelu obale. Puhati će slab vjetar promjenljivih smjerova, danas sjeverozapadnjak, a sutra zapadnjak i jugozapadnjak. Temperature zraka će i dalje biti visoke i kretati se u rasponu od minimalnih 20 do maksimalno 32°C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme i nestabilno uz mogućnost za lokalne pljuskove. Puhati će slabi do umjereni vjetrovi zapadnih i jugozapadnih smjerova, a temperature zraka će se sniziti i imati mali dnevni hod od 22 do 26°C.

Jače pogoršanje vremena nastupiti će u četvrtak kada se lokalno očekuju neverini. Temperature zraka uz slabe vjetrove promjenljivih smjerova slične onima od srijede ili neznatno niže.

Od petka nastupa stabilizacija vremenskih prilika uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Umjerena do umjereno jaka bura i sjeverozapadnjak od subote će biti u slabljenju pa će i temperature zraka biti u laganom porastu ali ipak bez izraženih vrućina.


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com