Za vikend stabilno ali uz dosta visoke naoblake

Foto: Ivica Grbelja

Polje malo povišenog tlaka zraka nad Jadranom i dalje osigurava stabilne ljetne vremenske prilike, a glavnina nestabilnosti i dalje se zadržava uglavnom sjevernije i zapadnije od njega.

U danima vikenda pratiti će nas gotovo slične vremenske prilike ali ipak uz nešto više visoke i srednje naoblake koja će djelomice sakriti sunce ali ne i smanjiti vrućinu.

Izvor: DHMZ

Jutros na cijelom području prevladava pretežno sunčano vrijeme uz malo visoke naoblake. Uz slabu buru ili vjetrove promjenljivih smjerova temperature zraka brzo jure prema dnevnim maksimalcima koji će se i danas kretati oko 30, a lokalno i to osobito u zaleđu koji stupanj. Vjetar će i u nastavku dana biti uglavnom slab prevladavajućih sjeverozapadnih smjerova.

Večer te osobito noć donosi prolazni porast naoblake u sklopu premještanja oblačne mase sa zapada na istok pri čemu je šansa za kišu u Dalmaciji minimalna. Sutra tijekom jutra naoblaka će se raskinuti i zamjeniti će je ona visoka pa će tijekom subote prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme. U odnosu na danas sjeverozapadnjak će sutra sredinom dana biti pojačan, a navečer će oslabiti dok će temperature zraka biti slične današnjima ili neznatno niže.

U nedjelju preslika vremena od subote pa će nebo i dalje krasiti povremeno visoka naoblaka, a pojačan vjetar sredinom dana imati će više zapadne i jugozapadne smjerove. Temperature zraka i dalje bez promjene.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com