U naredna dva dana nestabilno i hladnije

Dolina s frontalnim sustavom odmiče dalje prema istoku, a sa zapada se Jadranu približava nova plitka ciklona koja će već danas, a ponajprije sutra donijeti značajniju promjenu vremena i kraj prvog ovoljetnog toplinskog vala.

Već protekle noći nad Jadranom je bilo nestabilno uz lokalne neverine, a jutro na šibenskom području prolazi uz djelomice sunčano vrijeme. Nastavak dana donijeti će slične vremenske prilike uz iznimku mogućnosti za pojavu lokalnih pljuskova u zaleđu u sklopu dnevnog razvoja naoblake. Puhati će slabi vjetrovi sjevernih i sjeverozapadnih smjerova, a dašak osvježenja osjetiti će se i na temperaturama zraka koje će u odnosu na prethodne dane biti malo niže i kretati se od 25 do 27°C.

Navečer i osobito u noći na četvrtak sa mora se očekuje primicanje jače oblačne mase koja će već u ranim jutarnjim satima te kasnije u nastavcima kroz veći dio dana donijeti česte pljuskove i neverine uz mogućnost za lokalno izraženija grmljavinska nevremena te obilne oborine. Prolazno slabo do umjereno jugo te tijekom dana slabi vjetrovi promjenljivih smjerova navečer će zamjeniti umjereno jaka bura koja će uz osvježenje donijeti i prestanak oborina te djelomično razvedravanje. Temperature zraka će biti u izraženom padu i ispod prosjeka za mjesec lipanj i kretati se između 18 i 23°C.

I u vjetroviti petak još može biti prolaznih nestabilnosti i lokalnih pljuskova ali generalno nastupiti će stabilizacija vremenskih prilika uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme koja će se nastaviti i u danima vikenda uz naznaku slabljenja vjetra i porast temperatura zraka. Nakon jutarnjih 17 maksimalne dnevne temperature zraka u petak će porasti do 28°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com