Visinska ciklona u noći donosi kratkotrajnu promjenu vremena

Tijekom jutra u većem dijelu zemlje došlo je do porasta naoblake koja je uvod u kratkotrajno pogoršanje vremena koje će glavninom nastupiti u noći na srijedu.

Prostrana visinska ciklona smještena sjeverno od Jadrana u nastavku dana sve više će oblačiti nebo, a u večernjim satima lokalno će biti i slabe kiše koja će zatim nastaviti padati u noći na srijedu. Sutra ujutro oborine će postupno prestajati uz raskidanje naoblake pa će drugi dio srijede donijeti tek prolaznu stabilizaciju vremena jer već u četvrtak se očekuje nova i izraženija promjena vremena.

Visinska ciklona sjeverno od Jadrana, izvor: DHMZ

Nakon nekoliko vjetrovitih dana s jakom i olujnom burom danas će vjetar okrenuti na slabo, a navečer i umjereno jugo koje će u noći okretati na levanat i buru koja će pak sutra tijekom dana oslabiti i okrenuti na slab sjeverozapadnjak ili vjetar promjenljivih smjerova.

Temperature zraka s ovom promjenom vremena neće doživjeti veću promjenu iako će u noći s okretanjem vjetra na sjeverne smjerove pa visini zahladiti pa će kiša u najvišem gorju prijeći u susnježicu i snijeg.

Kako smo već pisali nova promjena vremena uz kišu i naročito jako do olujno jugo nastupa u četvrtak i petak.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com