Sutra novo pogoršanje vremena uz jako jugo

Protekle noći kako je i najavljeno veći dio zemlje zahvatila je glavnina pogoršanja vremena koja je bila praćena kišom, a u višem gorju bilo je i snijega. Jutros u većini krajeva nastupilo je raskidanje naoblake, a na Jadranu je zapuhala umjerena do umjereno jaka bura.

Srijeda donosi jednodnevnu i prolaznu stabilizaciju vremena prije sutrašnjeg novog vala pogoršanja vremena u sklopu Sredozemne ciklone koja se brzo približava iz zapadnog Sredozemlja.

U nastavku dana prevladavati će pretežno sunčano vrijeme uz buru koja će od sredine dana oslabiti i na moru okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak, a poslijepodne i navečer vjetar će postpuno oslabiti. Temperature zraka neznatno će se sniziti u odnosu na prethodne dane ali dojam hladnijeg vremena ostavljati će pojačana bura i sjeverozapadnjak.

Sutra nastupa izraženija promjena vremena koja će biti ponajprije obilježena naglim jačanjem juga koje će do večernjih sati puhati umjereno jako do jako, a u noći na petak očekuju se ujedno i njegovi najači olujni udari. Tijekom petka nastupiti će slabljenje juga i okretanje na jugozapadne smjerove.

Punta Planka Foto: Alan Grubelić

Već ove noći s mora će nastupiti postupni porast naoblake, a oblačno vrijeme uz povremenu slabu kišu prevladavati će veći dio dana. I u prvom dijelu petka se očekuje dosta promjenljivo i nestabilno vrijeme uz povremenu kišu i lokalne grmljavinske pljuskove, a u drugom dijelu dana nastupiti će postupna stabilizacija vremenskih prilika koja će biti uvod u stabilan i djelomice do pretežno sunčan vikend.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com