Video: U Istanbulu pao obilan snijeg

Snježne oborine zahvatile su Istanbul, najmnogoljudniji grad u Turskoj, zbog čega je došlo do ozbiljnih problema u odvijanju cestovnog i zračnog prometa.

Daily Sabah izvještava da je snijeg zahvatio Istanbul u četvrtak prekrivši europsku i azijsku stranu metropole, a očekuje se da će nastaviti povremeno padati sve do ponedjeljka s temperaturama oko ili malo nižim od nula stupnjeva.

Aljazeera izvještava da je otkazano 357 linija na i sa aerodroma Istanbul, od čega 105 na međunarodnim linijama, te 50 linija sa aerodroma ‘Sabiha Gokcen’.

Nacionalni prijevoznik Turkish Airlines otkazao je 407 letova zakazanih za subotu zbog velikih snježnih oborina u Istanbulu.

Operater aerodroma “Istanbul” IGA naveo je da je broj linija sa ovog aerodroma smanjen za 30 posto zbog vremenskh uvjeta, odnosno snježnih oborina.

Dodajmo da je snijeg sredinom tjedna padao i u Grčkoj zbog čega su škole u zapadnoj i središnjoj Makedoniji bile zatvorene. Snijeg je padao u planinskim predjelima ali i u nizinama Epira, Makedonije i Trakije, na područja Tesalije i središnje Grčke s niskom nadmorskom visinom, kao i na planinama Krete. Snijeg je padao i na nekim otocima sjevernog dijela Egejskog mora.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com