U Muću obnovljen rad meteo postaje

Ovog vikenda članovi udruge Šibenik Meteo i DVD-a Muć obnovili su rad tamošnje meteo postaje koja je zbog radova na izgradnji novog DVD-a doma morala biti privremeno ugašena.

U ovom zagorskom općinskom središtu smještenom između planina Moseća i Svilaje koje se nalazi na putu između Drniša i Splita, na nadmorskoj visini od 450m, meteo postaja WS2350 sa senzorima za mjerenje temperature, tlaka i vlažnosti zraka, smjera i brzine vjetra te količine oborina omogućiti će nastavak kontinuiranog praćenja vremenskih prilika koji su se započeli pratiti još 2014. godine, a koji su zbog nadmorske visine te prirodnog položaja često zanimljivi i odstupaju od bliže okolice. Primjerice prethodnih dana kad je širu okolicu zahvatio zimski val i niske temperature zraka minimalna temperatura zraka u ovom mjestu spustila se do čak -13 stupnjeva!

DVD Muć

Meteo podaci se mogu u realnom vremenu pratiti na portalima Šibenik Meteo i Pljusak, a zapovjednik DVD-a Muć Bože Delić najavio je i skoro postavljanje prve panoramske web kamere u ovom mjestu koja će uživo sliku emitirati na YouTube kanalu Croatia-Live panorana view.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com