U danima vikenda pretežno oblačno i promjenljivije vrijeme

Jugo koje je jutros zapuhalo uvod je promjenu vremena koja nam nastupa u danima vikenda, a sve je to posljedica približavanja oslabljenog frontalnog poremćeja koji se sa sjeverozapada kontinenta premješta prema Jadranu.

Nakon nešto više naoblake tijekom noći i ranog jutra sredinom dana na cijelom području prevladava pretežno sunčano vrijeme. U nastavku dana i to osobito navečer ponovno će doći do jačeg naoblačenja, a tek lokalno može biti i slabe kiše. Uz umjereno jugo temperature zraka biti će ugodne i u rasponu od 10 do 14°C.

Tijekom subote i nedjelje prevladavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz povremenu slabu kišu i pljuskove. Kiša je najizglednija u večernjim satima nedjelje i u noći na ponedjeljak dok veći dio subote moguće je da prođe bez ili tek sa rijetkim oborinama.

Sinoptička situacija sutra sredinom dana

Slabo do umjereno jugo puhati će i sutra do večernjih sati kada će vjetar prolazno okrenuti na slabe sjeverne ili promjenljive smjerove. U nedjelju veći dio dana vjetar slab promjenljivih smjerova, a navečer će zapuhati slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar. Temperature zraka bez veće promjene i kretati će se od 6 do 12°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com