Vikend prognoza: Promjenjivo uz povremene pljuskove

Oslabljena hladna fronta koja se jutros premješta iznad Jadrana već jučer je donijela promjenu vremena na sjevernom Jadranu te zapadu zemlje gdje je bilo lokalno izraženijih grmljavinskih pljuskova. Danas će se sustav premještati preko ostatka zemlje pri čemu će dodatno oslabiti pa će povremenih oborina uglavnom biti u kopnenim krajevima dok je na obali slaba kiša moguća uglavnom u sjevernoj Dalmaciji. Prolazom sustava nad širom regijom će se formirati visinska ciklona koja će tijekom subote i nedjelje donijeti nastavak nestabilnog vremena ali prvenstveno u kopnenim dijelovima zemlje.

Jutros na našem području prevladava pretežno oblačno vrijeme, a uz slab vjetar promjenjivih smjerova temperature zraka se kreću od 26 do 29°C. U nastavku dana prevladavati će pretežno oblačno vrijeme uz povremene slabe pljuskove. Prema večeri sustav će polako napuštati naše krajeve pa će od zapada nastupiti raskidanje naoblake. Uz umjerenu buru temperature zraka biti će slične onima od prethodnih dana i kretati se od 24 do 29°C.

Sinoptička situacija, izvor: DHMZ

U subotu i nedjelju prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme ali lokalno poslijepodne i to osobito u zaleđu uz jači razvoj naoblake postoji mogućnost za pljuskove koji mogu biti praćeni i grmljavinom. U zaleđu i na dijelu obale puhati će slaba bura a na moru od sredine dana zapuhati će umjeren sjeverozapadnjak. Temperature zraka će biti i dalje više nego ugodne za doba godine i kretati se od 17 do 28°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com