Tjedna prognza: Stabilno i toplije, za vikend promjena vremena

Prostrano anticiklonalno polje nad Jadranom podržava stabilne vremenske prilike, a slična vremenska situacija protegnuti će se na veći dio tjedna. Oslabljeni frontalni poremećaj koji će se sredinom tjedna premještati sjevernije od nas neće bitnije utjecati na vrijeme dok će drugi koji će nas zahvatiti krajem tjedna prema sadašnjim prognostičkim materijalima ipak donijeti promjenu vremena.

Uz obalu i na moru do subote će prevladavati pretežno sunčano vrijeme dok će u zaleđu sredinom dana biti slabog razvoja dnevne naoblake. U ponedjeljak i utorak puhati će slab maestral, a u srijedu prolazno će zapuhati jugozapadnjak. Od četvrtka do subote vjetar će ponovno okrenuti na slabe zapadne i sjeverozapadne smjerove a u subotu na jugozapadnjak i jugo. Temperature zraka će biti u postupnom porastu pa će se uz obalu kretati od 18 do 29, a u zaleđu od 14 do 34°C.

U nedjelju se prema sadašnjim prognostičkim materijalima očekuje prolazno pogoršanje vremena pa će uz pretežno oblačno vrijeme biti povremenih pljuskova ali i lokalnih neverina. Uz vjetrove promjenljivih smjerova doći će i do manjeg osvježenja pa će se temperature zraka malo sniziti i kretati se od 20 do 25°C.

Sinoptička situacija, izvor: MetOffice

Dakle u ovom tjednu sve do drugog dijela subote očekuje nas stabilne vremenske prilike i pretežno sunčano vrijeme, a zatim prolazna promjena vremena uz pljuskove i neverine. Uz slabe zapadne i jugozapadne vjetrove s mora uz obalu će temperature zraka i dalje biti ugodne i kretati se maksimalno do 30, dok će se u zaleđu već od sutra osjetiti izostanak bure pa će temperatura zraka sredinom dana dosegnuti vrijednosti i do 35°C. 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com