Prvi dio tjedna dosta vjetrovit, a zatim stabilno

Hladna fronta koja se sa sjeverozapada kontinenta približava Jadranu sutra će donijeti brzu promjenu vremena koju će najviše obilježiti jaka bura. Već od sredine tjedna naši krajevi će se naći u polju srednjeg ili malo povišenog tlaka zraka u kojem će se vremenske prilike stabilizrati.

Jutros na našem području prevladava vedro vrijeme uz slab vjetar promjenljivih smjerova ili tiho. Temperature zraka su u skaldu s dobom godine i kreću se na cijelom području između 28 do 31°C. U nastavku dana prevladavati će pretežno sunčano vrijeme uz slab vjetar sjeverozapadnih i zapadnih smjerova, uz obalu povremeno i jugozapadnih. Temperature zraka će biti u dnevnim rasponima od prethodnih dana i kretati se od 27 do 32°C.

U drugom dijelu noći uz porast naoblake zapuhati će naglo i žestoko na udare jaka bura pa svi koji su na moru trebaju ove noći naći sigurnu luku ili uvalu. Tijekom jutra prevladavati će pretežno oblačno vrijeme, a od sredine dana uz postupno slabljenje bure koja će do večeri biti slaba do umjerena doći će i do raskidanja naoblake. S ovom promjenom vremena u kojoj postoje male šanse za poneki slab lokalni pljusak malo će i osvježiti pa će se temperature zraka sniziti u prosjeku i do 5 stupnjeva, odnosno kretati se od 19 do 27°C.

Od srijede do kraja tjedna prevladavati će pretežno sunčano vrijeme. Još u srijedu vjetar će biti umjeren sjevernih i sjeverozapadnih smjerova dok će od četvrtka zapuhati vjetrovi stabilnog ljetnog vremena pa nakon noćnog burina danju će puhati uglavnom slab maestral i jugozapadnjak. Toplinskih valova još nema na vidiku pa će temperature zraka za doba godine biti dosta ugodne i kretati se od jutarnjih 21 do maksimalno dnevnih 30-tak stupnjeva tek u danima vikenda.

Dakle nakon sutrašnje brzopotezne fronte koja će uz jaku buru nažalost rashladiti more u drugom dijelu tjedna očekujemo pretežno sunčano i ugodno toplo ljetno vrijeme.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com