U utorak prolazno jaka bura

Nedjelja je donijela stabilizaciju vremenskih prilika nakon što je u drugom dijelu petka i jučer širu regiju zahvatilo pogoršanje vremena uz lokalne grmljavinske pljuskove, a na sjevernom Jadranu i jaku buru. Na šibenskom području kiša i grmljavinski pljuskovi osim na Boraji i u okolici Perkovića su uglavnom izostali pa se promjena vremena osjetila jedino uz prolazno pojačanu buru.

Današnja i sutrašnja stabilizacija vremenskih prilika će biti prolaznog karaktera jer se sa sjeverozapada kontinenta Jadranu približava hladna fronta koja će nam već u utorak donijeti promjenu vremena. Kako hladne fronte u Dalmaciji i to osobito ljeti u pravilu ne donose obilnije oborine tako će biti i sa ovom koja će biti jalova po svemu samo ne po vjetru.

Danas i sutrra u većem dijelu dana prevladavati će pretežno vedro vrijeme. U zaleđu i na dijelu obale puhati će slaba do umjerena bura i tramontana dok će na moru od sredine dana vjetar okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak. Sutra će vjetar biti dosta promjenljiv pa će u zaleđu puhati slaba bura ili će biti tiho dok uz obalu vjetar će okrenuti na slab jugozapadnjak, na moru zapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperature zraka će biti u okvirima od prethodnih dana i kretati se od jutarnja 22 do maksimalno dnevnih 31°C.

U prvom dijelu utorka uz prolazni porast naoblake i malu mogućnost za poneki slab pljusak i to prvenstveno u zaleđu zapuhati će jaka a na udare i olujna bura koja će već od sredine dana pa prema večeri uz razvedravanje slabiti na umjerenu. Osim vjetrovitog vremena malo će i osvježiti pa će se dnevne maksimalne temperature zraka spustiti i do 5 stupnjeva u odnosu na prethodne dane.

Izvor: Meteoadriatic

Obzirom da današnji prognostički modeli predviđaju udare preko 80km/h i da su u ovo doba godine mnogi na moru ovakva promjena vremena može biti posebno opasna za nautičare koji narednih dana trebaju pozrnije pratiti vremenska izvješća i upozorenja. Više o ovoj promjeni te o izgledima vremena u narednom tjednu čitajte sutra na našem portalu u tjednoj prognozi.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com