Do petka bura uz postupnu stabilizaciju vremena

Foto: Ivica Grbelja

Frontalni sustav koji je jučer napravio veliku štetu u kontinentalnom dijelu zemlje u noći je zahvatio i sjevernu Dalmaciju ali u puno manjem opsegu. Iza 2 sata u noći sustav se s zadarskog područja premjestio nad šibenski dio i uglavnom jače izražen bio samo u zaleđu gdje su pale i konkretnije oborine, u prosjeku između 15 i 25 litara koliko je maksimalno izmjereno u Drnišu i Kijevu.

U obalnom dijelu županije oborine su bile skromnije, a na jugu i otocima su gotovo i izostale. Prema mjerenjima automatskih postaja najviše oborina je izmjereno na Brodarici gdje je palo 11 te u samom Šibeniku gdje su postaje izmjerile ujednačenu količinu koja se kretala 4 do 5 litara po metru četvornome.

U nastavku dana uslijediti će postupna stabilizacija vremenskih prilika uz postupan prestanak oborina i raskidanje naoblake. Ponovno više oblaka očekuje se sutra, a mogućnost za neverine je uglavnom na otvorenom moru i to bliže Italiji dok u četvrtak lokalno pljuskova može biti u zaleđu. Od petka slijedi povratak ljetnom režimu vremena u kojem će prevladavati pretežno sunčano vrijeme.

U naredna tri dana biti će i dosta vjetrovito uz umjerenu do umjereno jaku buru koja će sutra i u četvrtak od sredine dana okrenuti na umjeren, na moru i umjereno jak sjeverozapadnjak. Od petka vjetar ponovno prema ljetnom rasporedu, danju maestral dok noću tiho ili uz burin.

Promjena vremena otpuhala je vrućine ali i saharski pijesak pa su temperature zraka u prosjeku i do 8 stupnjeva niže i do vikenda uglavnom će se kretati između 25 i 29°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com