Brzopotezna promjena vremena na početku tjedna donosi osvježenje

Dolina s frontalnim sustavom koja se Jadranu približava sa sjeverozapada kontinenta na samom početku tjedna donijeti će brzopoteznu promjenu vremena uz mogućnost za slabu kišu ili poneki neverin te time otpuhati vrućinu i saharski pijesak koji je ovih dana prisutan u višim slojevima atmosfere.

Ponedjeljak je započeo uz pretežno vedro nebo koje će od sredine dana biti sve više prekriveno visokom i srednjom naoblakom, a navečer se očekuje jače naoblačenje i slaba kiša i to uglavnom prema otvorenom moru.

Glavnina pogoršanja uz povremenu kišu i pljuskove, lokalno i neverine nastupiti će u noći, odnosno sutra u prvom dijelu dana. Poslijepodne i navečer oborine će postupno prestati, a sa zapada će se naoblaka raskinuti.

Dosta oblaka, odnosno česta izmjena sunčanih i oblačnih perioda uz mogućnost za poneki pljusak ili neverin uglavnom prema otvorenom moru prevladavati će tijekom srijede i četvrtka, a od petka do kraja vikenda očekuje se pretežno sunčano vrijeme.

Slab jugozapadnjak i zapadnjak poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadne smjerove, a u noći će zapuhati bura koja će tijekom sutrašnjeg dana jačati na umjerenu do umjereno jaku, na udare i jaku. U srijedu od sredine dana na moru i uz obalu bura će okrenuti na umjeren do umjereno jak sjeverozapadnjak, navečer ponovno umjerena bura. Od petka vjetar slab do umjeren stabilnih ljetnih smjerova, odnosno danju s mora dok navečer tiho ili uz burin.

Prednabijanje topline i danas će se osjetiti na dnevnim maksimalcima koji će dosegnuti 32 stupnja , ponegdje stupanj do dva i višu vrijednost. Od sutra promjenja strujanja uz pristizanje svježeg zraka sa sjevera spustiti će temperature zraka na ugodne i podnošljivije vrijednosti koje će se kretati između 20 i 27°C, a u danima vikenda dnevni maksimalci će se približiti vrijednostima između 28 i 31°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com