U noći novi val pogoršanja vremena uz lokalno izraženija nevremena

Jadranu se sa sjeverozapada kontinenta postupno približava dolina s frontalnim sustavom koja će već danas započeti svoj utjecaj na vrijeme postupnim porastom naoblake, jačanjem juga i povremenom pojavom kiše i neverina koji se očekuju u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima te osobito u noći na petak. Pri tome na sjevernom Jadranu, u Istri te na riječkom području može biti i izraženijih grmljavinskih nevremena.

Dostupni prognostički materijali sugeriraju da pogoršanje neće ozbiljnije zahvatiti sjevernu Dalmaciju u kojoj će danas prevladavati djelomice sunčano vrijeme uz sve više visoke i srednje naoblake kako dan bude odmicao, a u pravilu što će spriječiti razvoj jačih lokalnih poslijepodnevnih nestabilnosti u zaleđu kojih danas najvjerovatnije može biti uglavnom na širem dinarskom području. Navečer i u noći na cijelom području raste mogućnost za povremenu kišu i pljuskove, lokalno i neverine kojih može biti i u petak tijekom kojeg će biti ipak više sunčanog perioda ali i dalje nestabilno uz česte neverine na sjevernom Jadranu te pljuskove u unutrašnjosti Dalmacije.

Jugo će u nastavku dana postupno jačati na umjereno do umjereno jako, a sutra do večernjih sati na moru i jako kada će oslabiti i prolazno okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane bez veće promjene uz dnevni hod od jutarnjih 18 do maksimalno dnevnih 25°C.


Sinoptička situacija u petak, 31.05.2024. Izvor: DHMZ
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com