U nedjelju novo pogoršanje vremena

Prolaz doline s frontalnim poremećajem kako je bilo i očekivano prema prognozama modela južnije od Zadra nije donio znatnije oborine koje su bile uglavnom minimalne i simbolične, a u mnogim krajevima su i izostale.

Odmicanjem frontalnog poremećaja i jačanjem anticiklonalnog grebena sa jugozapada nad Jadranom je došlo do prolazne stabilizacije vremenskih prilika ali samo zakratko jer nova promjena stiže već u drugom dijelu vikenda.

Petak tako prolazi uz pretežno sunčano vrijeme, a uz slabe do umjerene vjetrove sjeverozapadnih i zapadnih smjerova temperature zraka popele su se lokalno i do 26°C.

Stabilne vremenske prilike uz pretežno sunčano vrijeme prevladavati će i veći dio subote. Prema večeri sa mora će pristizati sve više naoblake koja će biti uvod u pogoršanje vremena koja će nastupiti tijekom nedjelje koja će uz pretežno oblačno vrijeme donijeti ponovno pljuskove i neverine.

Jugo koje će zapuhati tijekom subote i jačati na umjereno tijekom nedjelje će okrenuti na sjeverne i sjeverozapadne smjerove, a prolazno za vrijeme neverina može biti i jačih udara promjenjivog smjera.

I sutra dosta toplo sa sličnim temperaturama zraka kao danas dok će u nedjelju maksimalne dnevne temperature zraka biti i do pet stupnjeva niže.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com