I ovog tjedna nestabilno uz dosta kiše

Nad Jadranom se nalazi duboka dolina s frontalnim sustavom koja će tijekom dana postupno odmicati na istok. U takvim okolnostima već u noći je nastupilo jače naoblačenje, a obalu su jutros lokalno zahvatile i obilnije oborine.

Pokazuju to i podaci sa mreže automatskih meteoroloških postaja na kojoj pojedine meteo postaje mjere količine od 40 litara kiše po metru četvornome.

Danas će prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ponegdje s obilnijom kišom, koja lokalno može biti i u obliku jačih pljuskova praćenih grmljavinom. U drugom dijelu dana najprije na sjeveru Dalmacije nastupiti će postupan prestanak oborine uz kraća sunčana razdoblja, ali i dalje ne posve stabilno. Umjereno i jak jugozapadni vjetar, mjestimice s olujnim udarima tijekom dana okretat će na sjeverozapadnjak, a zatim i oslabjeti. Jutarnja temperatura u zaleđu do 6, na obali i otocima većinom od 8 do 12 °C. Najviša dnevna uglavnom od 12 do 16, u unutrašnjosti oko 10 °C.

Sinoptička karta, izvor: DHMZ

Srijeda donosi prolazno smirivanje vremena uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Prema večeri okretanje vjetra na levanat i jugo te ponovno porast naoblake koja će biti uvod u novo jače pogoršanje vremena koje nastupa tijekom četvrtka te osobito u petak.

U danima vikenda stabilnije uz više sunčanih razdoblja ali uz pojačanu buru i razmjerno hladno.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com