Vikend hladan, u subotu olujna bura

Nad Jadranom se nalazi polje sniženog tlaka zraka koje postupno slabi, a u noći se očekuje stvaranje nove ciklone. Istodobno jugozapadno od Sicilije premješta se ciklona s frontalnim sustavom pa se u takvim okolnostima u danima vikenda očekuje novi val pogoršanja vremena kojeg će pratiti tek povremene slabe oborine te prvenstveno jak sjeverni vjetar sa kojim će sa sjevera kontinenta pristizati i osjetno hladan zrak.

Nakon jučerašnjeg prolaznog smirivanja vremena i pretežno sunčanog dana prvi dio petka prolazi uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike, a navečer lokalno može biti i slabe kiše. Uz slab vjetar prevladavajućih južnih smjerova temperature zraka će se kretati između 11 i 17°C.

Kasno navečer i u noći na subotu zapuhati će jaka i olujna bura koja će u nedjelju oslabiti na slabu do umjerenu. Sa njom će nastupiti i postupno raskidanje naoblake pa će subota biti djelomice, a nedjelja pretežno sunčana.

Temperature zraka u odnosu na prethodne dane biti će osjetno niže, a dojam hladnoće dodatno će biti pojačan vjetrovitim vremenom, osobito u subotu. Minimalne temperature zraka spustiti će se u zaleđu do ništice, a uz obalu kretati će se između 2 i 5°C. Maksimalne dnevne tek će neznatno biti više od minimalnih i sredinom dana kretati se između 7 i 12°C.

Sinoptička situacija, izvor: DHMZ
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com