Meteoalarm: Sutra lokalno obilne oborine!

Frontalni sustav koji se Jadranu približava sa sjeverozapada kontinenta u danima vikenda donosi izraženiju promjenu vremena koja će biti praćena lokalno obilnim oborinama na što upozorava i sustav Meteoalarma koji je za sutra zbog mogućnosti da tijekom 24h padne više od 90 litara kiše izdao visoko narančasto vremensko upozorenje!

Promjena vremena nastupila je već danas, odnosno protekle noći jačanjem juga koje cijeli dan puše umjereno do umjereno jako. Nakon djelomice sunčanog dana u poslijepodnevnim satima se naoblačilo, a prema večeri se očekuje postupno i kiša. Temperature zraka su i danas bile dosta visoke pa je primjerice sredinom dana na skradinskom području bilo i vruće sa izmjerenih 31°C.

Prema zadnjim prognozama visokorezolucijskih modela glavnina pogoršanja naše krajeve zahvatiti će sutra kada će uz oblačno vrijeme padati kiša, a lokalno će biti i izraženijih grmljavinskih nevremena tijekom kojih za kratko vrijeme može pasti i veća količina kiše što može uzrokovati urbane i bujične poplave. Jugo će u noći oslabiti i sutra okrenuti na slabe do umjerene vjetrove jugozapadnih ili promjenjivih smjerova, a prema večeri uglavnom sjevernih. Temperature zraka će se osjetno sniziti i kretati se između 18 i 23°C.

U nedjelju će zapuhati umjerena do umjereno jaka bura koja će u drugom dijelu dana donijeti postupnu stabilizaciju vremena uz sve više sunčanih perioda. Ipak u noći i tijekom jutra još će biti povremene kiše i pljuskova, a na moru i pojave neverina ali u odnosu na subotu ne očekuju se obilna oborina. Temperature zraka dodatno će se sniziti za stupanj do dva i imati dnevni hod između 18 i 21°C.

Očekivana količina kiše prema modelu Meteoadriatic-a tijekom subote


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com