Vakula: Do srijede prilično nepovoljni meteo uvjeti

Prelijevanje rijeke Zrmanje preko zaštitnog zida na području grada Obrovca, te izlijevanje rijeke Otuče iz korita u općini Gračac uzrokovala je kiša, koja je prekojučer neprestano padala. Ugrožena je i Hrvatska Kostajnica, jer vodostaj rijeke Une raste na cijelom toku, pa Sava, u koju se Una ulijeva kod Jasenovca, ne može prihvatiti toliko vode, stoga se očekuje daljnji porast vodostaja izjavio je glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula u središnjem Dnevniku HTV-a te se osvrnuo na vremensku prognozu u narednim danima. 

“Glavina oborina bit će do srijede. Ponegdje će pasti i preko sto litara kiše po četvornom metru. I to samo u nekoliko sati. Nakon toga bi se stanje trebalo pomalo stabilizirati, ali neće biti posve stabilno. Kiša će padati i u idućih sedam do deset dana. Bit će sunčanih razdoblja, ali kiša će nastaviti padati”, izjavio je Vakula.

U proteklih nekoliko dana palo je preko tristo litara kiše po četvornom metru. U Gračacu je posljednjih dana izmjereno 425 litara kiše po četvornom metru. Što je u pet dana više od dosadašnjeg rekorda za cijeli mjesec svibanj – 330 litara.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com