U danima vikenda nalet zime

Razdoblje iznadprosječno toplog vremena koje više nalikuje ranom proljeću u danima vikenda naprasno će biti prekinuto oštrim naletom zime.

Polje malo povišenog tlaka zraka nad Jadranom polako slabi, a po visini pritječe vlažan zrak. Hladna fronta koja se približava sa sjeverozapada kontinenta u danima donijeti će izraženu promjenu vremena uz oborine i zahlađenje, a sve će biti popraćeno vjetrovitim vremenom.

Jutros prevladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz slabo jugo i temperature zraka od 10 do 14°C. U nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike, odnosno uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme lokalno može biti i slabe kiše ili ponekog slabog pljuska. Jugo će postupno jačati i navečer biti umjereno do umjereno jako. Temperature zraka će biti slične prethodnim danima i kretati se između 15 i 17°C.

Sutra uz jače pogoršanje vremena očekuje se kiša, osobito u drugom dijelu dana. Puhati će umjereno do umjereno jako jugo, a temperature zraka kretati će se između 14 i 18°C.

U noći na nedjelju jugo će oslabiti i okrenuti na umjereno jaku i jaku buru s kojem će doći i do pristizanja osjetno hladnijeg zraka. Prevladavati će pretežno oblačno vrijeme uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom. U višem dijelu zaleđa s padom temperatura zraka doći do spuštanja snježne granice pa će oborine prelaziti u susnježicu i snijeg kojeg u drugom dijelu dana može biti i u nižim predjelima. Uz obalu će padati kiša, a povremeno s jakim naletima bure može biti i povremene susnježice, osobito u večernjim satima u zapadnom dijelu Šibensko-kninske županije. Temperature zraka će biti u padu i nakon još tople noći u kojoj će se kretati oko 14 stupnjeva do večeri će se spustiti uz obalu do 4°C, a u zaleđu se kretati između 0 i 3°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com