Vikend stabilan ali uz dosta naoblake

Foto: Ivica Grbelja

Anticiklonalno polje i dalje suvereno vlada i sve sustave koji se pokušavaju premjestiti sa zapada i sjevera kontinenta uspješno zaustavlja ili ih oslabi. Vrijeme se ustabililo pa u nedostatku vjetra sve je više niske naoblake i sumaglice, osobito u prvom dijelu dana.

Slične vremenske prilike nastaviti će se i u danima vikenda. Oslabljeni frontalni poremećaji premještati će se sjevernije od Jadrana dok jedan od njih u oslabljenom sastavu preko nas će se premjestiti u drugom dijelu nedjelje.

Jutros u većini krajeva Šibensko-kninske županije prevladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok na sjeveru i jugu je djelomice do pretežno sunčano. U nastavku dana sunčanih perioda će biti sve više dok će temperature zraka uz slabe vjetrove jugozapadnih smjerova dosegnuti najviše vrijednosti od 15°C.

Sutra sličan raspored vremenskih zbivanja pa ujutro ponovno uz obalu može biti niske naoblake, a danju u većini krajeva uz slabe vjetrove južnih smjerova djelomice do pretežno sunčano i ugodno toplo uz temperature zraka od 5 do 15°C.

Prolaz oslabljenog frontalnog sustava u polju visokog tlaka zraka u nedjelju će donijeti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana puhati će slabi vjetrovi južnog kvadranta dok će poslijepodne i navečer zapuhati slab sjeverozapadnjak. Temperature zraka u odnosu na prethodne dane bez veće promjene.

Izvor: MetOffice
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com