Video: Poplave u Rio De Janeiru

Jaka oluja koja je pogodila Rio de Janeira i urbane bujice koje su nastale zbog velike količine kiše odnijele su dva života, a još jedna osoba je nastradala u regiji Greater São Paulo.

Operativni centar u Rio de Janeiru proglasio je crveni alarm nakon jake kiše koja je počela kasno navečer 7. veljače 2023. Centar je izvijestio o 30,4mm kiše koja je pala u samo 15 minuta vremena, odnosno 67,4mm u periodu od jednog sata koliko je izmjereno na meteorološkoj postaji Jardim Botânico.

Iz centra su izvijestili da je prijavljeno više od 150 incidenata koji su se dogodili diljem grada, uključujući 100 poplavljenih cesta, oštećenih zgrada i srušenih stabala, a prijavljeno je i preko 30 klizišta.

Vatrogasna postrojba države Rio de Janeiro (CBMERJ) spasila je oko 70 ljudi i izvjestila o dva smrtna slučaja. Mlada osoba poginula je kada se zgrada srušila u Chácara do Céu, na sjeveru grada, a još jedna osoba umrla je nakon što ju je udario grom u Saquaremi. Zbog neveremena zatvoreno je oko 20 škola.

Poplave su u posljednjih nekoliko dana također pogodile i regiju São Paulo. Državna novinska agencija Agência Brasil izvijestila je da je jedna osoba poginula u bujici u Osascu 7. veljače 2023. Druga je osoba prijavljena kao nestala u poplavama u Parque São Lucas, u istočnoj zoni São Paula.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com