Orkanska bura i tramontana

Sredinom dana nakon gotovo tihog jutra i na šibenskom području zapuhala je tramontana i bura koja je u predvečerje osjetno pojačala i večeras lokalno ima i orkanske udare!

Prema mjernjima automatskih meteoroloških postaja najjači udar do ovih trenutaka izmjeren je na Mostu Krka i to čak 102km/h! Olujni udari izmjereni su i na dvije šibenske postaje, Šubićevac i Gimnazija, i iznosili su oko 95km/h.

Vrlo jaki udari vjetra sjevernih smjerova izmjereni su i na ostalim lokacijama od kojih izdvajamo Brodaricu sa 87km/h, Punta Planka i Vodice 75km/h, Žirje 70km/h, Kistanje 64km/h.

Nakon početnog fenskog djelovanja kada su temperature zraka sredinom dana bile između 8 i 14°C večeras su sa pritjecanjem sve hladnijeg zraka u osjetnom padu i kreću se između 4 i 8°C. Zrak je dosta suh uz vlažnost između 20 i 30%.

Olujna i orkanska bura i tramontana puhati će u nastavku večeri i u noći te sutra u prvom dijelu dana, a zatim će oslabiti na umjerenu do umjereno jaku. Uz pretežno sunčano vrijeme nedjelja će biti hladna uz temperature zraka od -1 do 7°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com