U danima vikenda stabilno ali uz jaku buru postupno sve hladnije

Zima je u danima vikenda te osobito u narednom tjednu odlučila pokazati svoje zube pa je pred nama najjači ovozimski prodor koji će nakon “vrludanja” pojedinih modela biti suhog ali hladnog karaktera.

Frontalni sustav koji se sjevernije od Jadrana premješta na istok uz istodobno jačanje anticiklonalog grebena sa sjeverozapada kontinenta u nastavku dana donijeti će prolazni porast naoblake, a u danima vikenda i dosta vjetrovito i sve hladnije vrijeme.

Vjetar će u nastavku dana biti slab do umjeren promjenljivih smjerova, a navečer će na moru prolazno zapuhati umjeren sjeverozapadnjak. Uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme temperature zraka kretati će se između 7 i 12°C.

Naoblaka će se već u noći raskinuti pa će subota donijeti pretežno sunčano vrijeme uz buru koja će od sredine dana naglo pojačati na umjereno jaku do jaku, lokalno i s olujnim udarima. Biti će hladno uz temperature zraka između 2 i 12°C.

Pritjecanje hladnog zraka još više će se pojačati u nedjelju tijekom koje će bura postupno oslabiti na umjerenu. Uz pretežno sunčano vrijeme temperature zraka kretati će se od minimalnih 0 do maksimalnih 5°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com