Tjedan stabilnog ali uz buru i prohladnog vremena

Izvor: Meteociel

Izvor: Meteociel

Vrtlog vlažnog i hladnog zraka koji je blokiran sa svih strana nad Sredozemljem postupno slabi i u narednim danima glavnina ciklonalne aktivnosti premjestiti će se južnije od Jadrana prema Siciliji i Jonskom moru čime će se naši krajevi naći na rubnom djelovanju dvaju baričkih sustava.

Nestabilno uz pljuskove i kišu prevladavati će i danas, osobito u prvom dijelu dana dok se u drugom očekuje postupno raskidanje naoblake uz sve više sunčanih perioda. Jugo koje jutros puše i do 90km/h poslijepodne će biti u slabljenju te ove noći okrenuti na slabu do umjerenu buru. Nakon nekoliko prohladnih dana temperature zraka će biti u manjem porastu i kretati se između 5 i 10°C.

Tijekom utorka i srijede očekuje se najviše sunčanih perioda u ovom tjednu. Uz slabu do umjerenu buru temperature zraka kretati će se od minimalnih 3 do maksimalnih 11°C.

Ciklona koja će se na prijelzu sa srijede na četvrtak premjestiti nad Jonsko more i južnu Italiju rubno će djelovati na vrijeme kod nas u danima od četvrtka do kraja vikenda. Zbog toga će prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo lokalno može biti i slabih oborina i to na obali i otvorenom moru kiše dok u višem dijelu zaleđa i slabog snijega. Zapuhati će umjerena do umjereno jaka bura sa kojom će doći i do manjeg pada temperatura zraka koje će se kretati od 2 do 8°C.

Od četvrtka ciklona južnije od nas
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com