Vikend stabilan, krajem nedjelje jačanje juga

Anticiklonalno polje nad Jadranom i dalje podržava stabilne vremenske prilike koje su u zimsko doba godine često praćene sumaglicom i maglom koje osim u kotlinama zaleđa jutros ima i na moru. Prve jutarnje zrake i porast temperature zraka izdignuti će je u nisku naoblaku ili će potpuno isčeznuti uz i dalje visoki postotak vlage u zraku. Jednoznamenkaste temperature zraka bez negativnog predznaka tijekom dana kao i prethodnih dana porasti će za doba godine do ekstremno toplih od 14 do 16°C.

Slične vremenske prilike prevladavati će i sutra, u subotu, kada će nakon jutarnje sumaglice i magle prevladavati djelomice do pretežno sunčano i tiho vrijeme uz temperature zraka bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.

Postupni pad tlaka zraka tijekom vikenda biti će uvod u prvu veću ovogodišnju promjenu vremena koja nastupa sa prvim danima novog tjedna. Zbog toga će u drugom dijelu nedjelje nakon još stabilnog prvog dijela dana zapuhati umjereno jugo i jugozapadnjak, a u kasnim večernjim satima sa zapada će se postupno jače naoblačiti. Jutarnje i dnevne temperature zraka biti će bez veće promjene dok će večernje zbog južine i porasta naoblake biti malo više.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com