Početak godine stabilan i iznadproječno topao

Anticiklona koja se usidrila nad ovim dijelom Europe i dalje nema namjeru slabljenja pa će u prvom ovogodišnjem tjednu kao zid zaustavljati i slabiti sve frontalne sustave koji se premještaju sa zapada kontinenta i Atlantika prema Jadranu. Prvi sustav koji će pokušati prodor sredinom tjedna toliko će oslabiti u polju visokog tlaka da će oborine biti sasvim slabe i zanemarive, dok će drugi koji na današnjim prognostičkim kartama dolazi u drugoj polovici vikenda biti po pitanju oborina izdašniji.

Drugi dan godine započeo je uz dosta magle i sumaglice kao posljedica inverzije i pritjecanja toplog zraka u višim slojevima atmosfere. U nastavku dana prevladavati će djelomice sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme uz temperature zraka koje će kao primjerice jučer sredinom dana dosegnuti maksimalce od 16 do 18°C!

Slične vremenske prilike nastaviti će se praktički sve do petka uz naznaku da će od srijede nebo sve više prekrivati oblaci, a nije isključena i mogućnost za poneku kap kiše. Uz slabe vjetrove temperature zraka će i dalje za doba godine biti daleko iznad prosjeka i kretati se od jutarnjih 8 do maksimalno dnevnih od 15 do 17°C.

U petak vjetar će postupno uz jačanje okretati na jugo koje će dodatno pojačati u danima vikenda kada se očekuje i povremena kiša, osobito tijekom nedjelje. Hladnoća će se i dalje zadržavati daleko od nas na sjeveru kontinenta pa će temperature zraka i dalje biti ugodne i kretati se od 12 do 14°C.

Izvor: Meteociel
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com