Vikend tmuran uz povremenu kišu i jugo

Iako su početkom tjedna prognostički modeli sugerirali promjenjivo vrijeme u danima vikenda jutrošnji modeli osim što su ostali ustrajni u najavi daju i dodatnu mogućnost za lokalno izglednije oborine.

Sa sjeveroistoka kontinenta prema Jadranu se pruža anticiklonalni greben, a po visini pritječe vlažan i nestabilna zrak. Upravo iz tog razloga ovaj dio zemlje u danima vikenda biti će i najnestabilniji uz čestu pojavu kiše i pljuskova, a lokalno postoji i mogućnosti za poneki neverin.

Jutros na šibenskom području prevladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz slab levanat. Temperature zraka uz obalu se kreću oko 13, a u zaleđu od 7 do 10°C. U nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike uz naznaku da se u večernjim satima očekuje slaba kiša. Vjetar će postupno sa levanta okrenuti na jugo koje će biti u postupnom jačanju. Temperature zraka biti će bez veće promjene i kretati se od 6 do 13°C.

U subotu pretežno oblačno uz povremenu kišu i lokalne pljuskove koji mogu biti praćeni i grmljavinom. Puhati će umjereno, a na moru umjereno jako jugo. Temperature zraka biti će u porastu i kretati se od jutarnjih 12 do maksimalno dnevnih 14°C.

Nestabilno će se zadržati i u prvom dijelu nedjelje kada će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove, a od sredine dana nastupiti će raskidanje naoblake. Jugo koje će u noći na moru imati i jake udare tijekom dana će slabiti i navečer okrenuti na slabe promjenjive smjerove. Temperature zraka sa južinom će dodatno za stupanj do dva porasti, odnosno kretati će se između 12 i 16°C.

Izvor: DHMZ
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com