Tjedan stabilnih vremenskih prilika

Prostrana anticiklona sa sjevera kontinenta u ovom tjednu osigurati će stabilne vremenske prilike krajevima sjevernije od Sredozemlja u koje po rubu Azorske anticiklone pristiže nestabilan i vlažan zrak sa Atlantika koji pak rezultira ciklonalom aktivnošću. Od sredine tjedna i taj prolaz će se blokirati pa će se nestabilnosti iz zapadnog dijela premjestiti u srednji i istočni Mediteran.

U ovakvom razvoju situacije Jadran će se naći na rubu dva barička sustava pa će pod prevladavajućim utjecajem povišenog atmosferskog tlaka zraka prevladavati stabilno i djelomice sunčano vrijeme. Do vikenda kada se očekuje okretanje vjetara na jugo puhati će bura koja će u srijedu biti pojačana sa umjereno jakim do jakim udarima. U skladu sa klimatološkim ulazom u zimu i temperature zraka će biti prohladne i kretati se od jutarnjih 5 do maksimalno dnevnih 12°C.

U drugom dijelu petka zapuhati će jugo koje će u subotu pojačati na umjereno. Prevladavati će djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku, a temperature zraka će biti u porastu i kretati se od 12 do 17°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com