Suha fronta rashladila zrak i spustila temperature zraka i do 11 stupnjeva

Hladna fronta koja se danas premješta preko Jadrana kako se i očekivalo velikom dijelu Dalmacije nije donijela dugo očekivane oborine ali uz umjereno jaku buru otpuhala je barem nesnosne vrućine.

Da su temperature zraka doživjele oštri pad u odnosu na prethodne dane pokazuju i vrijednosti izmjerene na automatskim meteo postajama koje su u odnosu na jučer u isto vrijeme niže u zaleđu za 10 do 11, a uz obalu od 4 do 7 stupnjeva. Istodobno kiše u Sjevernoj Dalmaciji, osim nešto slabe sinoć na kninskom području gdje je palo oko 2 litre, praktički nije niti bilo. Kiša jutros pada južnije od Splita, i to slaba na otocima dok u obalnom zaleđu ima i izdašnijih pljuskova.

U nastavku dana i dalje promjenljivo uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda te mogućnost za poneki slab lokalni pljusak. Uz umjerenu do umjereno jaku buru temperature zraka će se kretati između 24 do 28°C.

U danima vikenda ipak će biti više sunčanih razdoblja pa će prevladavati pretežno vedro ali i dalje vjetrovito vrijeme. U subotu će u prvom dijelu dana puhati umjerena do umjereno jaka, u noći povremeno i jaka bura, a od sredine dana vjetar će malo oslabiti i okrenuti na sjeverne i sjeverozapadne smjerove. U nedjelju će vjetar dodatno oslabiti pa će puhati slaba bura, a sredinom dana slab do umjeren sjeverozapadnjak. Temperature zraka u odnosu na danas neznatno će porasti i biti sasvim ugodne, odnosno kretati će se između 22 do 30 stupnjeva.

Ugodne temperature zraka uz pretežno sunčano vrijeme nastaviti će se i u većem dijelu narednog tjedna, točnije do vikenda od kojega se prema današnjim prognostičkim materijalima očekuje ponovno značajniji porast temperatura zraka.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com