Toplinski val u svim krajevima Hrvatske

Početak novog tjedna donosi još višu temperaturu uz obilje sunca. Vlage u zraku neće biti ni u ponedjeljak, kada će do nas stići još topliji zrak po visini., piše HRT.

U unutrašnjosti Dalmacije živa se u termometru danas može popeti i do 36, 37 stupnjeva. Oblaka gotovo da i neće biti, a puhat će slab i umjeren jugozapadnjak i jugoistočnjak.

More pritom mirno, mjestimice malo valovito, kao i na krajnjem jugu naše domovine, gdje će u ponedjeljak također biti sunčano s jugozapadnim i jugoistočnim vjetrom. Temperatura mora je od 24 do 26 stupnjeva. A najviša dnevna temperatura zraka očekuje se od 30 do 35.

Vruće, ponegdje i vrlo vruće, i sljedećih dana u kopnenim područjima. No osim na vrućinu valja upozoriti i na povećanu vjerojatnost za lokalne pljuskove u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima u utorak i srijedu, i to ponajprije u područjima uz granicu sa Slovenijom. Nažalost, postojat će uvjeti i za pojavu lokalnog grmljavinskog nevremena.

Screen shot: DHMZ

Na Jadranu obilje sunca, iako se pokoji pljusak, pa i nevera ne može posve isključiti prekosutra poslijepodne u Istri. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i jugoistočni, na prijelazu od utorka na srijedu na sjevernom dijelu prolazno bura. Bit će vruće, mjestimice u Dalmaciji uz vrlo tople noći.

Posljednji dani lipnja donose nam prvi ovogodišnji toplinski val u svim krajevima Hrvatske pa se preporučuje prilagoditi aktivnosti i izbjegavati napore u najtoplijem dijelu dana, posebice u urbanim područjima te u područjima gdje se očekuje najviša temperatura – u unutrašnjosti Dalmacije, sredinom tjedna i na istoku, a u ponedjeljak i utorak u dijelu središnje Hrvatske. 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com