Obilna kiša uzrokovala je poplave i klizišta u KwaZulu-Natalu u Južnoj Africi – 306 poginulih do sada

Foto: Regionalna Vlada (KZN COGTA)

Obilne kiše i poplave pogodile su u srijedu istočnu obalu Južne Afrike, usmrtivši najmanje 306 osoba, oštetivši ceste i uništivši domove. Tragedija je označena kao “jedan od najmračnijih trenutaka u povijesti” pokrajine KwaZulu-Natal, objavila je regionalna vlada, prenosi CNN.

Poplave su pogodile pokrajinu KwaZulu-Natal , koja uključuje i obalni grad Durban. Ceste su popucale i ustupile mjesto dubokim pukotinama, a ogromna hrpa brodskih kontejnera srušila se u mutne vode, pokazuju slike novinskih agencija. Most u blizini Durbana je doslovno “pometen”, a ljudi su ostali nasukani s obje strane.

KwaZulu-Natal je doživio ekstremne oborine od ponedjeljka u, kako je pokrajinska vlada nazvala, “jednoj od najgorih vremenskih oluja u povijesti naše zemlje” u izjavi objavljenoj na Facebooku.

“Obilne oborine koje su se obrušile na našu zemlju u proteklih nekoliko dana izazvale su nevjerovatnu pustoš i izazvale ogromnu štetu životima i infrastrukturi”, navodi se. Pokrajinska vlada je kasnije rekla da nastavlja surađivati ​​s nacionalnom vladom kako bi osigurala pružanje pomoći svima koji su pogođeni.

Prema Odjelu za zajedničko upravljanje u kriznim situacijama KwaZulu-Natala (KZN COGTA), timovi za upravljanje katastrofama odgovorili su na niz drugih incidenata, uključujući klizišta u KwaDukuzi i poplave u Ladysmithu. Bilo je i izvješća o poplavama u obalnim područjima uključujući Kingsburgh.

Durban je zabilježio 91 mm kiše u 24 sata do 11. travnja 2022. Od 11. travnja bila su na snazi ​​upozorenja za poplave i daljnju jaku kišu koja je i usljedila.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com