Snijeg zabijelio vrhove Promine i Svilaje

Vrhovi dalmatinskih planina jutros su gotovo na sredini klimatološkog proljeća osvanuli prekriveni snijegom.

Prve jutarnje snimke kamera postavljene na Planinarski dom na Promini koji je smješten na nadmorskoj visini od 855m otkrivaju tanji snježni pokrivač, a u 7h automatska meteorološka postaja izmjerila je temperaturu zraka oko 1 stupanj.

Slična situacija je i na planinama Svilaji i Dinari, a kako se sinoć snježna granica spustila ispod 500m snijeg je nakratko padao i na širem kninskom i kijevskom području ali bez stvaranja snježnog pokrivača.

Obzirom na očekivani porast temperatura zraka, raskidanje naoblake i slabljenje bure proljetni snijeg će brzo kopniti pa svi koji žele uživati u njemu danas imaju idealnu priliku za izlet.

Anticiklonalno polje jača nad Jadranom, a ciklona s frontalnim sustavom premješta se s južnog dijela na istok pa će u takvom rasporedu baričkih sustava još u prvom dijelu kod nas prevladavati umjereno oblačno vrijeme uz pojačanu buru. Od sredine dana nastupiti će razvedravanje ali i slabljenje bure. Temperature zraka osjetno niže nego prethodnih dana uz dnevni hod od 6 do 14 stupnjeva.

Promina
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com