Za vikend pogršanje i vrijeme po škuroj buri

Kad već nije baš do sada – veljača će nam dio svojih znanih zimskih obilježja dokazivati ovaj vikend, poručuje Zoran Vakula glavni meteorolog HRT-a.

Uvod u promjenu vremena bila je južina ovog četvrtka, u petak će i sa zapada biti sve češća kiša, koju će do večeri zamjenjivati snijeg, osobito u gorju, gdje će se stvarati i snježni pokrivač.

Screenshot: HRT

Do još hladnijeg ponedjeljka, naleta snijega bit će i drugdje, ne samo na kopnu, nego i na Jadranu, gdje će mnogobrojna ograničenja u prometu prouzročiti jaka i olujna bura, ponegdje i s orkanskim udarima.
Već početkom novog tjedna znatno se povećava vjerojatnost za opet stabilnije vrijeme – suho i pretežno sunčano, ali ne i toplo kao što je bilo prošlih dana.

Južniji će krajevi u petak biti naši najtopliji i najsunčaniji, do večeri i suhi, uz slab vjetar i more malo valovito. No, prema kraju dana sve češća kiša, a uz pad temperature i jačanje bure pojavljivat će se i pahuljice, osobito u unutrašnjosti Dalmacije.

I u većini unutrašnjosti početkom novoga tjedna mnogima će biti povoljnije nego za vikend, kada će sunčanog vremena biti malo ili nimalo. Oborine češće i obilnije u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, a u sjevernijim će krajevima ponegdje i izostati. Ne i vjetar, koji će pojačavati osjećaj hladnoće ionako zamjetan zbog pada temperature.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com