Sutra nova promjena vremena

Oslabljeni frontalni poremećaj danas se preko Jadrana premjestio dalje na jugoistok, a sa sjeverozapada kontinenta već se približava nova dolina s hladnom frontom.

Nakon kišne noći i prvog dijela jutra veći dio nedjelje protekao je u znaku stabilizacije i pretežno sunčanog vremena. Uz slab do umjeren sjeverozapadnjak maksimalne temperature zraka dosegnule su vrijednosti od 17°C.

Sutra nam slijedi nova brzopotezna promjena vremena koja će uz pretežno oblačno vrijeme donijeti kišu i lokalne grmljavinske pljuskove, a s prodorom hladnog zraka i bure te spuštanjem snježne granice u višem gorju očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg.

U noći na ponedjeljak slabo jugo označiti će početak promjene vremena, a do večernjih sati umjereno jako očekuje se uglavnom samo na otvorenom moru. Prolazom fronte naglo će zapuhati bura koja će navečer i u noći na utorak imati i jake udare.

Sinoptička situacija u ponedjeljak, izvor: MetOffice

Ugodne temperature zraka za doba godine i sutra će se zadržavati veći dio dana i one će se kretati u rasponu od 7 do 14°C. Navečer s burom nastupiti će pritjecanje osjetno hladnijeg zraka uz pad temperatura zraka za 5 do 8 stupnjeva od onih izmjerenih sredinom dana.

Fronta će već u prvom dijelu utorka napustiti naše krajeve pa će do vikenda prema sadašnjim prognostičkim materijalima nastupiti razdoblje stabilnijeg vremena.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com