Hladna fronta: Susnježica u Šibeniku

Tromilja, foto: Branka

Hladna fronta prethodno praćena lokalno izraženijim grmljavinskim pljuskovima večeras se premješta preko sjeverne Dalmacije, a susnježica i snijeg osim u višem dijelu zaleđa i gorju nošeni jakom burom padaju i u nižem dijelu zaleđa, a rastopljenih pahulja ima i u samom Šibeniku! Dojave o snijegu stižu nam osim s kninskog i drniškog područja i sa Tromilje te Danilo Birnja, a pada i u Dubravi kod Šibenika!

Grmljavinsko nevrijeme koje je upravo na šibenskom području u odnosu na ostale krajeve u zemlji bilo i najintezivnije ovom području je donijelo i izraženije pljuskove pa se kumulativne oborine na meteo postajama kreću u prosjeku od 20 do 35 litara po četvornome metru. Zapuhala je umjereno jaka, na udare i jaka bura uz pad temperatura zraka koja se i uz obalu spustile na svega 2°C.

Foto: HAC

U nastavku večeri i u noći oborine će slabiti i prestati, a doći će i do raskidanja naoblake. Sutra će prevladavati pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu do umjereno jaku buru koja će prema večeri biti u slabljenju. Temperature zraka biti će osjetno niže i kretati će se uz obalu od 2 do 8, a u zaleđu za dva do tri stupnja i niže.


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com