Nakon promjenljivog petka u danima vikenda više sunca i stabilnije vrijeme

Oslabljeni frontalni poremećaj danas će se sa sjevera kontinenta premještati preko Jadrana dalje na jug što je u većini krajeva donijelo umjereno, a na obali i pretežno oblačno vrijeme uz tek rijetke slabe oborine.

Sustav će već u drugom dijelu dana svojom glavninom napustiti naše krajeve pa će se sa zapada naoblaka postupno raskinuti.

Novi frontalni sustav sa sjeverozapada kontinenta u danima vikenda će se brzo sa sjeverozapada kontinenta približavati Jadranu pa će u takvom rasporedu baričkih sustava nastupiti prolazna stabilizacija vremenskih prilika prije novog pogoršanja koje se očekuje početkom novog tjedna.

Rogoznica, arhiva ŠM

U danima vikenda prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz temperature zraka od 3 do 11°C.

Bura će u nastavku dana te osobito u noći pojačati na umjerenu, a na moru i umjereno jaku do jaku. Sutra tijekom dana bura će postupno slabiti na umjerenu i okretati na sjeverozapadne smjerove.

U nedjelju će sjeverozapadnjak dodatno oslabiti, a u drugom dijelu dana i navečer potpuno prestati ili okrenuti na slabo jugo koje će označiti uvod u pogoršanje vrmena koje nastupa od ponedjeljka.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com