U danima vikenda novo pogoršanje i još hladnije

Zima je izgleda odlučila pokazati zube i osvetiti se za proljetni početak godine pa nam nakon hladne fronte u danima vikenda priprema novo iznenađenje.

Prema Jadranu se sa sjevera kontinenta pruža anticiklonalni greben, a ciklone nad Jadranskim i Tirenskim morem će se popunjavati. Istodobno nova ciklona nad Jonskim morem će se produbljivati i u takvom scenariju sutrašnje prolazno smirivanje vremena je tek zatišje pred buru.

Petak i subota donose prolazno smirivanje vremena uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Bura će u noći postupno slabiti i u naredna dva dana biti uglavnom slaba do umjerena. Temperature zraka će sa pristizanjem osjetno hladnijeg zraka sa sjevera kontinenta biti u daljnem padu pa će nakon sutrašnjih mršavih od 2 do 10 u subotu dodatno zahladiti uz temperature zraka od 1 do 7°C.

Prema današnjim prognostičkim materijalima nedjelja će donijeti vrijeme po škuroj buri uz malu mogućnost za slabe oborine. Pri tome tamo gdje ih bude one će biti na granici kiše i snijega, a u zaleđu uglavnom slab snijeg. Bura će tijekom dana jačati i navečer imati umjereno jake i olujne udare pa će dojam hladnoće biti još izraženiji uz već niske temperature zraka koje će se kretati između 5 i 10°C.

Sinoptička situacija za nedjelju, izvor: Meteociel


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com