Video: U dijelu Saudijske Arabije pao je snijeg

Za Novu godinu snijeg je prekrio područje oko grada Tabuka na sjeverozapadu Saudijske Arabije, pokazuju snimke objavljene na internetu.

Ljudi hrle u Jebel Al Lawz od subote kada je snijeg počeo padati u većini tog planinskog područja, a uz temperature zraka od 0°C najviše snijega upravo se očekuje da će napadati tijekom današnjeg dana.

Planina Jabel Al Lawz u Saudijskoj Arabiji, izvor: SPA

Ekstremno vrijeme natjeralo je sigurnosne snage da zatvore cestu koja vodi do tog područja nakon što su tisuće stanovnika i posjetitelja uputile da uživaju u nesvakidašnjem prizoru, navode izvješća. Civilna obrana Saudijske Arabije pozvala je posjetitelje i stanovnike Tabuka na oprez zbog slabe vidljivosti i mogućnosti obilnih oborina i grmljavine koja se očekuje do ponedjeljka.

Jebel Al Lawz je planina na sjeverozapadu Saudijske Arabije u blizini jordanske granice u provinciji Tabuk, oko 200 kilometara sjeverozapadno od grada Tabuka.

U međuvremenu Nacionalni centar za meteorologiju Saudijske Arabije priopćio je da se grmljavina praćena pljuskovima i tučom očekuju u Meki, Al Bahahu, Rijadu, Al Qassimu i drugim područjima kraljevstva.

Snijeg je i prošle godine prekrio dijelove sjevernih gradova kraljevstva ali posljednji put Saudijska Arabija je doživjela toliko snježnih oborina još 2018. godine, kada su se lokalno stanovništvo i turisti zabavljali snježnim aktivnostima poput vožnje sanjkama i grudanja.
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com