Narednih dana promjenljivo

Razdoblje stabilnog i gotovo ljetnog vremena koje niz dana prevladava u široj regiji uvjetovano anticiklonom bliži se svom kraju kako se sa sjeverozapada kontinenta Jadranu približava dolina sa frontalnim poremećajem.

Nakon pretežno sunčanog prvog dijela dana u ranim poslijepodnevnim satima došlo je do postupnog porasta naoblake sa zapada, a u narednim satima naoblaka će na cijelom području biti sve konkretnija pa se sa prvim satima noći očekuje povremena kiša. Od sredine noći prema jutru uz kišu lokalno može biti i pojave grmljavinskih pljuskova, a nestabilne vremenske prilike i dosta promjenljivo vrijeme uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda i lokalne pljuskove protegnuti će se sutra na veći dio dana.

Jugo koje je danas na moru bilo do umjereno jako tijekom večeri će malo oslabiti, a sutra okrenuti na slabe jugozapadne smjerove. Temperature zraka koje su danas u zaleđu dosezale ljetnih 28°C sutra će ipak popustiti pa će dnevni hod temperatura na cijelom području kretati se između noćnih 12 do 14, odnosno maksimalnih 17 do 18°C.

Razdoblje promjenljivog proljetnog vremena uz pojavu lokalnih pljuskova te slabe vjetrove zapadnih smjerova prevladavati će i tijekom četvrtka dok u petak mogućnost za njihovu pojavu i to osobito uz obalu će biti manje izražena.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com