Za vikend na udare jaka bura

Premještanje ciklone južnije od nas uz istodobno jačanje grebena anticiklone sa sjeverozapada kontinenta u danima vikenda i na početku narednog tjedna uzrokovati će na Jadranu vjetrovito vrijeme uz buru, a dio Balkana zahvatiti će prava zima uz snijeg i niske temperature zraka.

Jutros na šibenskom području prevladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a uz umjerenu buru temperature zraka se kreću od 6 na krajnjem sjeveru do 11°C uz obalu. Do večernjih sati prevlavadavati će umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a zatim uz daljnje jačanje bure koja će imati umjereno jake do jake udare naoblaka će se postupno raskinuti. Vjetrovito vrijeme uz temperature zraka od 5 do 9°C doprinositi će dojmu izrazito hladnog vremena za doba godine.

Bura će sutra dodatno pojačati pa će na već na poznatim vjetrovitim dionicama uz obalu imati često jake udare što će vjerovatno uzrokovati brojne probleme u normalnom odvijanju cestovnog i pomorskog prometa. U odnosu na subotu nedjelja će biti pretežno sunčana i prohladna uz temperature zraka od 4 do 10°C.

Na vjetrovito vrijeme tijekom vikenda upozorava i sustav Meteoalarma koji je cijelu obalu danas obojao u žuto i narančasto, a sutra podvelebitsko primorje i u crveno. Udari vjetra na šibenskom području prema večeri te sutra lokalno mogu imati udare i do 100km/h!

Izvor: Meteociel
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com