I u danima vikenda promjenljivo vrijeme uz lokalne pljuskove

Anticiklonalno polje koje nad Jadranom polako slabi u kombinaciji s vlažnim zrakom koji kruži po visini u danima vikenda rezultirati će još nestabilnijim vremenskim prilikama, a koje nas prate gotovo čitavog ovog tjedna.

Jutros na našem području prevladava djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz slab vjetar zapadnih i sjeverozapadnih smjerova. Temperature zraka su ugodne i kreću se od 18 na sjeveru do 22°C uz obalu. U nastavku dana doći će do umjerenog porasta naoblaka koja će lokalno i to osobito u zaleđu mjestimice prema večeri donijeti poneki slab pljusak. Uz slabe vjetrove zapadnih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka će se kretati od 18 do 23°C.

Nestabilno i promjenljivo vrijeme uz česte pljuskove koji lokalno mogu biti praćeni i grmljavinom prevladavati će i u većem dijelu subote. Vjetar će u odnosu na prethodne dane oslabiti i biti uglavnom slab promjenljivih smjerova, dok će temperature zraka biti bez veće promjene i kretati se od 15 do 21°C.

Prvi dio nedjelje ovog vikenda donijeti će najviše sunčanog vremena jer će već u drugom dijelu dana doći do porasta naoblake i pretežno oblačnog vremena. Vjetar će i dalje biti slab promjenljivh smjerova, a temperature zraka će se u odnosu na prethodne dane neznatno sniziti i kretati se od 14 do 20°C.

Dakle promjenljivo vrijeme uz česte izmjene oblačnih i sunčanih perioda nastaviti će se i u danima vikenda pri čemu će pljuskovi biti lokalnog karaktera i izgledniji u zaleđu.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com