Vodice dobile suvremenu meteo postaju

Vodice su od jučer bogatije za još jednu AMP koja je instalirana na objektu JVP Vodice na predjelu Račice, a sve kao rezultat projekta udruge i Grada u cilju dobivanja kvalitetnih mjerenja meteoroloških parametara s posebnim naglaskom na oborine.

Ovim projektom Vodice su dobile suvremenu automatsku meteorološku postaju sa kojom će izmjerene vrijednosti u realnom vremenu biti dostupne građanima, javnim službama, turistima, nautičarima i svim ostalim korisnicima interneta. Uz praćenje aktualnih vremenskih prilika obrađeni meteo podaci koristiti će se i u svrhu izrade klimatske slike područja i promjena u klimi i eko sustavu, u promociji Grada, utvrđivanje iskoristivosti obnovljih izvora energije sustavnim mjerenjem solarnog zračenja.

Postaja Davis Pro 2 Plus opremljena je standardnim meteorološkim senzorima, solarnim i UV što je osobito zanimljivo u ljetnom razdoblju svima onima koji provode dosta vremena na otvorenom i na plažama pa će se aktualne vrijednosti UV-a također moći pratiti u realnom vremenu, a samim time i kolika je potrebna visina zaštite od opasnih UV zraka.

Treba spomenuti i veliku važnost meteoroloških podataka u svakodnevnom radu vodičkih vatrogasaca koji su im ovim projektom još dostupniji.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com