Prvi dio tjedna promjenljivo uz pljuskove, a zatim stabilizacija

Plitka ciklona koja iz zapadnog Sredozemlja pruža dolinu nad Jadran i jutros podržava promjenljive vremenske prilike uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slične vremenske prilike pratitti će nas do kraja prve polovice tjedna kada će sa zapada jačati greben anticiklone s kojim će se vremenske prilike napokon stabilizirati.

U nastavku dana prevladavati će djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz malu mogućnost za poneki slab pljusak. Temperature zraka uz slab vjetar promjenljivih smjerova biti će slične prethodnim danima i kretati se od 20 do 24°C.

Promjenljivo vrijeme uz čestu pojavu pljuskova koji lokalno mogu biti praćeni i grmljavinom prevladavati će i u naredna dva dana. Slab vjetar promjenljivh smjerova u srijedu će zamjeniti umjerena bura. Temperature zraka neznatno će se sniziti i kretati se od 18 do 23°C.

Četvrtak će uz umjerenu buru i tramontanu donijeti stabilizaciju vremenskih prilika uz pretežno vedro vrijeme, a slične vremenske prilike uz slab do umjeren zapadnjak prevladavati će i tijekom petka. Temperature zraka će se nastaviti lagano snižavati i kretati se od jutarnjih 15 do maksimalno dnevnih 21°C.

I u prvom dijelu vikenda prevladavati će pretežno sunčano vrijeme uz slab vjetar promjenljivih smjerova dok se u drugom dijelu očekuje postupni porast naoblake i okretanje vjetra na slabe jugozapadne i zapadne smjerove. Temperature zraka će biti i dalje ugodne i kretati će se u prosječnim vrijednostima za doba godine od minimalnih 16 do maksimalno dnevnih 21°C.

Izvor: Meteociel
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com