Vikend prognoza: Stabilno i sve toplije

Umjerenog mraza bilo je i protekle noći u kotlinama zaleđa gdje se na drniškom i kninskom području minimalna temperature zraka spustila i do -3°C dok je uz obalu slabog mraza bilo tek lokalno na području donjeg toka rijeke Krke, od Skradina do Zatona.

Pogledom na sinoptičku kartu vidljivo je da se nad Jadranom zadržava polje srednjeg tlaka zraka. Sjeveroistočnije od nas nalazi se jaka anticklona, a južnije u srednjem i istočnom Sredozemlju ciklona koja je rubno oblake dogurala sve do Rogoznice. Atlanska ciklona i njezine pripadajuće oslabljene fronte neuspješno će se premještati prema Jadranu pa nas u tim okolnostima ovog vikenda očekuju stabilne vremenske prilike uz sve više temperature zraka.

U nastavku dana zapadno od Šibenika prevladavati će pretežno vedro vrijeme dok će prema jugu biti sve više oblaka, a južno od Rogoznice prevladavati će umjereno do pretežno oblačno. Tijekom dana puhati će slab vjetar jugozapadnih i zapadnih smjerova koji će kasno navečer okrenuti na umjerenu buru. Temperature zraka će u odnosu na prethodne dane za dva do tri stupnja porasti i kretati se od 7 do 15°C.

Bura koja će sutra biti umjerena do umjereno jaka, a u nedjelju slaba do umjerena donijeti će pretežno vedro vrijeme. Povremene naoblake može biti na krajnjem jugu, odnosno na borajskom i primoštensko-rogozničkom kraju. Temperature zraka će biti u daljnjem porastu pa će se minimalne kretati od 8 do maksimalno dnevnih 20°C.

Dakle pred nama je uz buru ugodno topao i suh proljetni vikend, a razdoblje stabilnog vremena prema sadašnjim prognostičkim materijalima nastaviti će se i u narednom tjednu.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com