Vikend prognoza: Stabilno i ugodno toplo

Sa sjevera kontineta prema Jadranu se pruža anticiklonalni greben, a ciklona sa središtem iznad Tirenskog mora pruža dolinu prema srednjem i južnom Jadranu. U takvim okolnostima na našem području danas prevladava pretežno oblačno vrijeme uz povremenu slabu kišu, a uz slab vjetar promjenljivih smjerova temperature zraka se kreću od 12 do 16°C.

Oblačno vrijeme uz povremenu slabu kišu prevladavati će i u nastavku petka, a uz slab vjetar istočnih i južnih smjerova temperature zraka kretati će se od 12 do 17°C.

Pretežno oblačno vrijeme prevladavati će i naredne noći, a od jutra će nastupiti postupno raskidanje naoblake uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Uz temperature zraka od 8 do 15°C puhati će slab vjetar promjenljivih smjerova, a poslijepodne slab zapadnjak i sjeverozapadnjak.

I u nedjelju će uz obalu i na moru prevladavati pretežno sunčano vrijeme, dok će u zaleđu sredinom dana lokalno doći do slabog razvoj dnevne naoblake uz malu mogućnost za poneki slab pljusak. Kao i u subotu vjetar će biti uglavnom slab zapadnih i sjeverozapadnih smjerova, a temperature zraka slične ili neznatno više.

Dakle nestabilno i prohladno vrijeme koje je prevladavalo prethodnih dana u danima vikenda zamjeniti će vrijeme koje i dolikuje proljetnom dobu pa će uz izmjene sunčanih i oblačnih perioda i uz tek poneki lokalno slab pljusak biti ugodno toplo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com